Prijava
Get Adobe Flash player
  • PIZS.png

Prijavnice za 2016/17

Prijavnice v PDF za leto 2016/17

Prijavnica igralci .pdf

Prijavnica_za_A-ligo in Ženske .pdf

Prijavnica_za_B in C -ligo.pdf

( klikni na ime za prenos )

Sponzorji

Galerija slik

Obiskovalci

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes2
mod_vvisit_counterVčeraj75
mod_vvisit_counterTa teden349
mod_vvisit_counterTa mesec1997
mod_vvisit_counterSkupaj141088

Zastave obiskovalcev

Top 5:
Slovenia flag 66%Slovenia (6890)
Unknown flag 31%Unknown (3249)
Austria flag <1%Austria (64)
Germany flag <1%Germany (63)
Croatia/Hrvatska flag <1%Croatia/Hrvatska (50)
10482 obiskovalcev iz 43 držav

Zadnje novice

Rezultati o podiranju

rekorda !

Premagaj Sloveniji

Pravila igranja 2014/15

PRAVILA IGRANJA ZA SEZONO 2014/2015

 

1.)    Igra se 501 DO (liga A), 501 MO (liga B) in 501 (liga C).

2.)    Puščice so lahko dolge 16,8 cm in težke 18g (toleranca + 5%).

3.)    Igra se 4 x 4 tekmovalci z možnostjo treh rezerv, ki se lahko tudi vse tri menjajo. Zamenjani igralec nima možnosti ponovnega igranja.

4.)    Če je prvi met v prazno, se šteje in se ne ponavlja; isto kot če je pred vklopom aparata.

5.)    Vse prve tekme prične domačin, isto kot pri rezultatu 1:1 prične domačin.

6.)    Zaključni met se upošteva, če je pikada v tarči in je zatajila elektronika (zaključek na 0).

7.)    V vseh ostalih primerih je sodnik pikado.

8.)    Igra se 20 krogov (A in B liga) in 10 krogov 1 C ligi ter v primeru, da je neodločeno, se tekma ponovi.

9.)    Če katerokoli ekipe ni ob določenem času na mestu igranja tekme in če ni predhodno sporočila, se počaka 20 minut, nato pa se tekma registrira z rezultatom 17:0 in 34:0 v igrah.

10.)     Tekma se lahko prestavi z soglasjem obeh ekip in se mora odigrati v roku 14 dni!

11.)    Zadnji dve koli se igrata ob določenem času in jih je možno prestaviti le s soglasjem vodje lige.

12.)    Na vsaki strani od aparata mora biti 50 cm prosto.

13.)     Višina centra je 172 cm -  diagonala na črto je 293 cm in razdalja – spodaj od aparata do črte za met je 237 cm.

14.)     Po koncu tekme je domačin dolžan zapisati rezultat in zapisnik mora podpisati tudi gostujoča ekipa.   Rezultat tekme z imeni ekip mora domačin isti dan tekme po sms poslati vodji lige!!!

15.)     V primeru, da igralec meče na nasprotnikovo številko, se tisti preklopi (saj je že metal- čeprav na napačno igralno mesto) in nadaljuje tisti, ki je bil prej na vrsti. V primeru, da je vrgel samo eno ali dve puščici, lahko samo razliko do 3 vrže na svoj števec.


16.)     Ekipa se lahko preseli na drugo igralno mesto, vendar more o tem obvestiti vse ekipe 4 dni pred tekmo svoji skupini in vodstvu lige z priporočeno pošto.

17.)     Vsaka ekipa lahko prijavi novega igralca z veljavno licenco ali mu jo ob prijavi plača 7 dni pred zadnjim kolom v skupini (samo s pisno prijavo in s priporočeno pošto na naslov zveze!!!).

18.)     Vsi tekmovalci, ki se neprimerno vedejo in blatijo ali kako drugače škodujejo ugledu svojih ekip v državni ligi, na Evropskem prvenstvu kot član ekip ali državne reprezentance se najprej ustno opomnijo in po potrebi tudi izključijo iz državne lige za dobo 1 do 3 let in iz reprezentance prav tako za dobo 1 do 3 let, s tem da imajo izključeni reprezentanti pravico nastopati za klub, vendar le v državni ligi.

19.)     Mladinski turnirji so do 21 let starejši mladinci, mladinci do 18 let in mlajši mladinci do 16 let. Na tekmovanje morajo prinesti vsaj en veljavni dokument s sliko.

20.)     Če ekipa enkrat ne pride na tekmo, se kaznuje z 50,00.- €, če pa je ni dvakrat na tekmo se izključi iz lige in se vsa njihova srečanja izbrišejo iz lestvice.

21.)     Pri izključitvi ali izstopu iz lige nobena ekipa ne more zahtevati vračila prijavnine in igralnih licenc za igralce.

22.)     V primeru, da katera ekipa ni poravnala vseh obveznosti, plačilo licenc, kazni ali prijavnin za preteklo sezono, se ne more prijaviti za tekmovanje v novi sezoni. Prav tako igralci ekipe, ki ni poravnala dolga ne morejo igrati v drugih ekipah in pridobiti licence, razen če sami poravnajo dolg ali to stori ekipa, za katero bodo nastopali!

23.)     Ekipi, ki se uvrsti na Evropsko prvenstvo zveza plača 500.00 €. Zmagovalcu v A ligi pa še 500.00 € za Chempions Ligo. Če se prvak odpove sodelovanju v tej ligi, je opravičen naslednji po državnem ekipnem prvenstvu.

24.)     Med igranjem tekme se ne sme motiti igralcev, jih zmerjati ali žaliti. Ob neprimernem vedenju lahko nasprotni kapetan ali vodja ekipe zahteva prekinitev igre, če pa se to nadaljuje pa tudi prekinitev tekme, katero izgubi ekipa, ki je povzročitelj nereda!

25.)     Reprezentanci se plača prenočišče za 3 dni, žetoni in prijavnina za 5 igralcev!

26.)     Vse spore in pritožbe rešuje Pikado zveza Slovenije, vodja lige in disciplinska komisija!

27.)     Ekipa mora odigrati vse tekme. Ob ne prihodu ne eno tekmo –neopravičeno- se kaznuje z 50,00.- € kazni. V primeru, da v sezoni ne odigra dveh tekem, se izključi iz lige. Naslednje leto mora v primeru, da hoče zopet nastopati v ligi, z prijavnino plačati še 100.00 Evro zaradi predhodne izključitve iz lige.

28.)     Registracije in licence:

a.)    Igralec si vsak sam plača licenco, ki velja za 1 leto (od 1.10 do 30.09. naslednjega leta).
b.)    Licenco lahko dobi vsak igralec, kateri se prijavi v katerikoli ekipi, ki nastopa v ligaškem tekmovanju pod vodstvom Pikado zveze Slovenije. Oseba, ki ni član nobene ekipe NE more pridobiti igralne licence.
c.)    Brez licence ni možno nastopati na izbirnih rang turnirjih za reprezentanco, kakor se ne more udeležiti posamezno državnega prvenstva . Po sklepu Evropske pikadi zveze (EDU), se lahko tekmovanj pod vodstvom EDU udeležijo le igralci z veljavnimi licencami svojih nacionalnih zvez.
d.)    Igralec se lahko registrira le v eni panožni zvezi. Če se registrira še v kateri drugi zvezi se izključi iz PiZS in tekmovanja takoj za dobo eno (1) do tri (3) leta.

e.)    Za izbris iz PiZS mora vsak igralec pisno obvestiti upravni odbor PiZS. To lahko naredi po koncu sezone, to je od 01.07. do 31.08. v tekočem tekmovalnem letu. Po pisni vlogi (priporočeni) v tem času lahko igralec takoj izbere svojo novo zvezo. Ob pisni prošnji izven tega datuma, pa lahko igralec prične igrati v drugi zvezi po šestih (6) mesecih.
f.)    Igralna licenca za tekoče leto stane do 31.12. tistega leta 15.00 €, po 1.1.   naslednjega leta v isti sezoni pa 25.00 €. In velja samo do 30.9. istega leta.

    29.) Prestopi igralcev:

a.)    Z plačilom licence se igralec prijavi v ekipo za eno leto. Če želi prestopiti v drugi klub, si mora pridobiti naslednje papirje in plačati odškodnino.

Odškodnine klubom in Pikado zvezi Slovenije:

-    Igralci z A, B in C  licenco – klub je za prestop pred  koncem poteka licence ali pogodbe z igralci opravičen za odškodnino v višini 100 (sto) Evro in Pikado zveza 50 (petdeset) Evro. Če imajo klubi drugačne pogodbe z igralci, lahko le ti uveljavljajo svoje odškodnine.


Vse odškodnine za Pikado zvezo Slovenije so fiksne, klubi pa si z individualnimi pogodbami lahko sami določijo višino odškodnin.

b.)    Potrebni dokumenti za prestop igralca:
-    soglasje kluba za prestop
-    plačana položnica za odškodnino klubu
-    plačana položnica za odškodnino Pikado zvezi Slovenije

Dva dni po prejemu vseh teh potrdil lahko igralec nastopi za novi klub. Če manjka eno samo potrdilo, prestop igralca ni možen. Če igra za novi klub brez veljavnih prestopnih papirjev, tista ekipa izgubi 17 : 0.

c.)    Po preteku sezone ali pogodbe lahko vsak igralec odide brezplačno in brez omejitev v drugi klub.
d.)    Za vse spore v zvezi z prestopi je pristojna Pikado zveza Slovenije in pozneje sodišče v Murski Soboti.

    30.) V ligi se igra na 17 iger in sicer :
-    16 posameznih iger in dvojice (na en dobljen set 2 x 2 para Liga team, če je vsaka dvojica zmagala, je to ena skupna zmaga, če pa je 1 : 1 se odigra tretje srečanje zmagovalnih dvojic isto na en dobljen set. S tem smo se izognili neodločnemu rezultatu in se igra tudi v Evropski ligi.)

    31.) Ekipe za odhod na Evropsko, svetovno prvenstvo ali Olimpijske igre lahko prijavi Pikado zveza   Slovenije, ki je tudi članica teh organizacij in edina pooblaščena od njih za opravljanje teh dejavnosti.

    32.) Odgovornost vodilnih na državnih prvenstvih, ligaškem tekmovanju ter na evropskih rang turnirjih in evropskih prvenstvih!

a.)    Na vseh zgoraj navedenih tekmovanjih za igralce v ekipi in njihovo vedenje vedno odgovarja njihov vodja – ali je to predsednik društva, kapetan, vodja ekipe ali kdo drug iz ekipe, ki mora pisno pred pričetkom kateregakoli tekmovanja sporočiti predsedniku Pikado zveze Slovenije ali  njemu pooblaščeni osebi.
b.)    Predsednik Pikado zveze Slovenije ali njemu pooblaščena oseba odgovarja za primerno vedenje igralcev in točnost podatkov. Za to vse pa so zopet odgovorni vodji ekip.
c.)    V primeru, da igralec udari po pikadi ali brcne vanjo prvič izgubi set, če pa to ponovi in naredi drugič, izgubi tekmo. Na turnirju je izločen iz tekmovanja – pa čeprav igra še na desni (zmagovalni) strani.


d.)    V primeru, da je igralec izključen na dveh turnirjih, ki jih organizira PiZS, ne more igrati naslednjega turnirja! Prav tako velja to za ligo, kjer ob dveh izključitvah ne more igrati naslednje tekme (ne sme se prijaviti v ekipo).

33.) Mladinci v PiZS:

    a.) mladinske kategorije
        - mlajši mladinci do 14 let - vsi, ki do 31.12. tekočega leta niso dopolnili 15 let.
        - mladinci do 18 let – vsi, ki do 31.12. tekočega leta niso dopolnili 19 let.
        - starejši mladinci do 21 let - vsi, ki do 31.12. tekočega leta niso dopolnili 22 let.

Prehod mladincev iz ene kategorije v drugo kategorijo je zastavljeno precej široko, saj so razlike v kakovosti velike, posebej prehod iz starejših mladincev v člansko kategorijo.
            Vsi mladinci imajo C kategorijo!

      34.) Ekipe, ki so v prejšnji sezoni nastopali v katerikoli drugi zvezi – ne v PiZS – morajo do 31. januarja   tekočega leta dati pisno prošnjo za vstop in nastopanje v ligi PiZS. S pisno vlogo morajo priložiti tudi položnico s plačano pristopnino – dovoljenjem za nastope pod vodstvom PiZS v višini 100,00 €. Posamezniki, ki so lani igrali v drugi zvezi, pa morajo plačati 50,00.- € za nastopanje v ligi PiZS. O sprejemu novih ekip odloča po strokovnem mnenju in priporočilu upravnega in nadzornega odbora skupščina PiZS. Če ekipa ni sprejeta v PiZS, se 100,00.- € vrne vplačniku! Pravico glasovanja imajo samo polnopravne članice PiZS.

  35. Igralci z  A  licenco lahko igrajo SAMO V   A  ligi. Lahko pa igralci z nižjo licenco igrajo v višji ligi. Igralci državnih prvakov v A  in B  ligi  NE MOREJO NAJMANJ TRI LETA DOBITI NIŽJO LICENCO!
Z višjo licenco ne moreš igrati v nižji ligi.  Igralci, ki so reprezentanti v B in C ligi morajo dve leti igrati državne rang turnirje v A  ligi.

36. Na zaključku državnega prvenstva NE MORE V  B ligi igrati NOBEDEN igralec z A licenco, kot NE v C ligi NOBEDEN   z A ali B licenco. Z nižjo licenco lahko vsak igra v VIŠJI LIGI!

Pravilnik igranja je bil sprejet na skupščini 22.10.2013.

                              

 

                                      Pikado zveza Slovenije
                                        Predsednik: Jože Grantaša